Christmas Quiz: The Results – Were you a Holiday Quiz Hotshot?

It’s a wrap!  Christmas is over for another year. It’s time to take down the decorations and say goodbye to any leftover mince pies. Hopefully, you celebrated the festive season in great style and found time to take part in our holiday quiz. If so, the results are in – read on to find out if you were in the top 10% or more of a Christmas Muppet?…

Many thanks to everybody who took part in our Christmas Quiz game and well done to the 9.3% of respondents who answered 10 out of 10 questions correctly and can call themselves a Christmas Miracle! 2.6% of you, however, were Bad Santa’s, scoring one point or less – you will need to work on your seasonal trivia before next year!

Christmas Quiz
Christmas Quiz Questions and Answers

The correct answers to all the questions are here:

Christmas Quiz Results

Question 1: In Charles Dickens’ novel A Christmas Carol, who was Scrooge’s dead business partner?

Answer: Jacob Marley – 75.8% of you got off to a great start, answering this question correctly!

Question 2: How many points does a snowflake have?

Answer: Six – 38.6% of you got this correct. However, 36.4% of you thought that ‘Nobody knows’ the answer to this question!

Question 3: Can you name one of the eight reindeer that pull Father Christmas’ sleigh?

Answer: You could have chosen from Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, and Blitzen – Well done, you know your reindeer, the highest scoring answer was Comet. However, 2.3% of you mistakenly thought ‘Fluffy’ was one of Santa’s reindeer!

Question 4: What colour are the berries of the mistletoe plant?

Answer: White Berries – Another high scoring question, 75.4% of you got this one correct. 

Question 5: From which country does the poinsettia plant originate?

Answer: Mexico – Bad luck to the 2.5% of respondents who answered incorrectly Wales! 

Question 6: Who composed the music known as The Nutcracker Suite, for the Christmas-themed ballet?

Answer: Tchaikovsky – 76.4% of people know their Waltz from the Dance of the Sugar Plum Fairy and answered this correctly.

Question 7: In December 2004, Madame Tussaud’s London offended many by displaying a nativity scene featuring which two celeb waxwork models as Joseph and Mary?

Answer: David and Victoria Beckham – 1.2% of you thought this might be Donald and Ivana Trump but 64.4% of you knew it was Posh and Becks!

Question 8: Which country traditionally gives London’s Trafalgar Square Christmas tree?

Answer: Norway – Another high scoring answer, with 79.9% of you answering this correctly.

Question 9: The song White Christmas was first performed in which Bing Crosby film?

Answer: Holiday Inn – This question caught a lot of people out! Only 36.2% got this correct – Holiday Inn, released in 1942 is a musical film directed by Mark Sandrich and starring Bing Crosby and Fred Astaire. The composer of music for the film wrote twelve songs, the best known being “White Christmas”.

Question 10: What is the name of the traditional Italian Christmas cake?

Answer: Panettone – The last question was the highest scoring one with 84.1% of you answering it correctly. Well done!

Create your own Online Quiz

We hope you enjoyed our fun Christmas Quiz and shared it with your friends and colleagues. Keep a lookout for more topical quizzes during the year or send us any suggestions for quiz themes. For more information about the features used to create quiz questions and answers please contact us, visit www.smartsurvey.co.uk or call 0800 0937 822.

Get started and create your first survey

Request a demo from one of our friendly team members or call us on 0800 0937 822.

START FOR FREE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *